Szukaj

Menu

505 299 006
dowozimy przez Wolt

Przekąski

  • 20Nocellara - olive verdi siciliane al nocciolo
    Nocellara - sycylijskie zielone oliwki z pestką
  • 30Grissini avvolti nel prosciutto
    Chrupiące paluszki chlebowe zawijane w prosciutto crudo, rukola, czarne oliwki, pomidorki koktajlowe, pieprz
  • 44Cozze alla marinara
    Omułki śródziemnomorskie w białym winie, masło, pietruszka, pieprz, bagietka pszenna
  • 45Carpaccio di manzo con rucola e parmigiano
    Plastry polędwicy wołowej rasy Black Angus, płatki Parmigiano Reggiano DOP, rukola, oliwa, cytryna, pieprz
  • 55Gamberi saltati in padella con burro, aglio, prezzemolo e pomodorini
    Duże krewetki, masło, czosnek, pietruszka, pomidorki koktajlowe, pieprz, bagietka pszenna
  • 60Tagliere di formaggi italiani
    Wybór serów włoskich: Provolone Piccante DOP, Asiago DOP, Gorgonzola DOP, Pecorino Primosale Tartufo, Formaggio di capra arrotolato, marmolada z pomarańczy sycylijskich, orzechy włoskie
  • 70Tagliere di formaggi e salumi italiani
    Wybór serów i wędlin włoskich: Provolone Piccante DOP, Asiago DOP, Pecorino Primosale Tartufo, Prosciutto di Parma DOP, Bresaola di Magatello IGT, Salame Napoli DOP, marmolada z pomarańczy sycylijskich, orzechy włoskie

Makarony i kluseczki

  • 26Aglio, olio e peperoncino
    Spaghetti, oliwa, czosnek, peperoncino
  • 28Cacio e pepe
    Bucatini, sos serowo-śmietanowy, Pecorino Romano DOP, oliwa, pieprz
  • 30Bucatini all'amatriciana
    Bucatini, sos pomidorowy, boczek, cebula, oliwa, pieprz
  • 32Gnocchi di patate al pesto genovese
    Gnocchi ziemniaczane, pesto bazyliowe, pomidorki koktajlowe, Parmigiano Reggiano DOP, oliwa, pieprz
  • 34Tortellaci con spinaci e ricotta
    Trzy duże pierogi nadziewane szpinakiem i ricottą, oliwa, Parmigiano Reggiano DOP
  • 36Cappellacci con stinco di vitello in salsa di pomodoro
    Cztery duże pierogi nadziewane giczą cielęcą, sos pomidorowy, pieprz
  • 38Spaghetti alla carbonara
    Spaghetti, boczek, żółtko, Parmigiano Reggiano DOP, pietruszka, pieprz
  • 40Tagliatelle al ragù alla bolognese
    Tagliatelle, mięso wołowe, boczek, sos pomidorowy, marchew, czerwone wino, Parmigiano Reggiano DOP, zioła, przyprawy
  • 50Linguine ai frutti di mare
    Linguine, kalmary, ośmiornica, omułki, krewetki, czosnek, pietruszka, pomidorki koktajlowe
  • 60Gnocchi di patate con scaglie di tartufo nero
    Gnocchi ziemniaczane, ricotta, śmietana kremowa, płatki czarnej trufli, oliwa truflowa
  • 70Tagliatelle al nero di seppia con capesante e salsa al tartufo
    Tagliatelle z atramentem mątwy, śmietana kremowa, ricotta, salsa truflowa, przegrzebki

Pizza napoletana

  • 22Marinara
    Sos z pomidorów San Marzano, czosnek, oregano
  • 25Bianca
    Mozzarella fior di latte, Parmigiano Reggiano DOP, oliwa, pieprz
  • 29Margherita
    Sos z pomidorów San Marzano, mozzarella fior di latte, Parmigiano Reggiano DOP, bazylia
  • 30Pesto (bianca)
    Pesto bazyliowe, mozzarella fior di latte, pomidory suszone
  • 34Diavola
    Sos z pomidorów San Marzano, mozzarella fior di latte, salame spianata piccante, papryczka peperoncino, zielone peperoni
  • 35Rustica
    Sos z pomidorów San Marzano, mozzarella fior di latte, słonina wędzona, cebula, czosnek, oliwki, bazylia
  • 37Siciliana
    Sos z pomidorów San Marzano, mozzarella fior di latte, anchois, kapary, oliwki, oregano, zielone peperoni
  • 38Capriciosa
    Sos z pomidorów San Marzano, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto, karczochy, pieczarki, oliwki, bazylia
  • 40San Gennaro
    Mozzarella fior di latte, Gorgonzola DOP, gruszka, orzechy włoskie
  • 43Quattro Stagioni
    Sos z pomidorów San Marzano, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto, prosciutto crudo, pieczarki, karczochy
  • 45Quattro Formaggi (bianca)
    Mozzarella fior di latte, Taleggio DOP, Gorgonzola DOP, Provolone DOP, bazylia

Sałatki

  • 36Insalata Cesare
    Chrupiące sałaty, grillowany kurczak, boczek, Parmigiano Reggiano DOP, grzanki, sos Cezara, bagietka pszenna
  • 37Insalata con Gorgonzola DOP e Prosciutto di Parma DOP
    Chrupiące sałaty, Gorgonzola DOP, gruszka, Prosciutto di Parma DOP, orzechy włoskie, sos malinowy, bagietka pszenna
  • 38Insalata con formaggio di capra
    Chrupiące sałaty, borówki, figa, grzanki, ser kozi, sos balsamiczno-malinowy, bagietka pszenna

Zupy

  • 18Minestra di lenticchie
    Soczewica, pomidory, marchewka, seler naciowy, szałwia, ziemniaki, cukinia
  • 20Pappa al pomodoro
    Pomidory, papryczka peperoncino, czosnek, bazylia, oliwa, pieprz
  • 22Stracciatella alla romana
    Bulion wołowy, kluseczki z parmezanu, jajko, skórka z cytryny, pietruszka, oliwa, pieprz
  • 26Vellutata di zucca con gamberi e cozze
    Krem z dyni, krewetki, omułki śródziemnomorskie, masło, czosnek, imbir, papryczka peperoncino, pietruszka

Risotto

  • 45Risotto con cavolfiore e codette di acciughe
    Ryż arborio, białe wino, bulion, masło, parmezan, kalafior, posypka z pieczonego chleba, peperoncino i anchois
  • 48Risotto ai funghi porcini
    Ryż arborio, białe wino, bulion, masło, parmezan, borowik szlachetny, czosnek, pietruszka, pieprz

Dania główne

  • 50Petto d’anatra all’arancia
    Filet z kaczki w pomarańczach, purėe ziemniaczane, roszponka z czerwoną cebulą
  • 67Saltimbocca al salmone
    Filety z łososia zawijane w prosciutto crudo, białe wino, masło, oliwa, szałwia, pieprz, ziemniaki opiekane, pomidorki koktajlowe
  • 72Polpo al forno con patate, olive nere, pomodorini e limone
    Macki ośmiornicy, ziemniaki opiekane, czarne oliwki, pomidorki koktajlowe, cytryna, pietruszka
  • 84Pesce spada con salsa di salmoriglio e cicoria fritta *
    Polędwica z miecznika, maślano-cytrynowy sos salmoriglio z czosnkiem i pietruszką, cytryna, smażona cykoria * dostępność zależna od naszego włoskiego dostawcy
  • 86Bocconcini di manzo ai funghi porcini
    Kawałki polędwicy wołowej rasy Black Angus, borowiki, ziemniaki opiekane, pietruszka
  • 98Filetto di manzo con gorgonzola, purè di patate e verdure grigliate
    Polędwica wołowa rasy Black Angus (200g), purėe ziemniaczane, grillowane warzywa, Gorgonzola DOP, garni

Fiorentina

Żadne wielkie święto w Toskanii nie może się obyć bez uświęconej tradycją cudownej „fiorentiny”. Z przyjemnością przygotujemy ją dla również dla Ciebie. Wystarczy, że złożysz zamówienie osobiście, telefonicznie lub mailowo na co najmniej 2 dni przed planowaną wizytą. Nasze steki pochodzą z najwyższej jakości polskich hodowli bydła mięsnego z terenów Warmii - najczystszego regionu Polski. Pozyskane mięso sezonowane jest metodą na sucho przez 30 do 60 dni. Mimo upływu lat przepis na bistecca alla fiorentina nie zmienił się i do dziś jest efektem kunsztu pracy rzeźnika i kucharza, które łączą się na jednym talerzu w postaci krwistego steku

  • 280Bistecca alla fiorentina (dla 2 osób)
    Florencki befsztyk wołowy z kością (min. 1000g), oliwa, pieprz, sól

Dodatki

  • 10Ziemniaki opiekane
  • 12Grillowane warzywa
  • 14Miks sałat

Desery

  • 20Cantuccini alla mandorla e espresso ghiacciato
    Cantuccini z migdałami i mrożonym espresso
  • 22Cannoli siciliani ripieni di ricotta e pistacchi
    Sycylijskie cannoli nadziewane ricottą z pistacjami
  • 24Deser dnia

Dołącz do mangiami!

Zapisz się do naszego newslettera i odbierz 10% zniżki na pierwsze zamówienie.