Szukaj

Menu

505 299 006

Antipasti / Przekąski

  • 22Nocellara - olive verdi al nocciolo in marinata siciliana
    Nocellara - zielone oliwki z pestką w marynacie sycylijskiej (ocet winny, peperoncino, czosnek, mięta, oregano)
  • 33Grissini avvolti nel prosciutto
    Chrupiące paluszki chlebowe zawijane w prosciutto crudo, rukola, czarne oliwki, pomidorki koktajlowe, pieprz
  • 48Carpaccio di manzo con rucola e parmigiano
    Plastry polędwicy wołowej rasy Black Angus, Parmigiano Reggiano DOP, rukola, oliwa, cytryna, pieprz
  • 52Cozze alla marinara (serwujemy od piątku do niedzieli)
    Omułki śródziemnomorskie w białym winie, masło, pietruszka, pieprz, bagietka pszenna
  • 56Gamberi saltati in padella con burro, aglio, prezzemolo e pomodorini
    Duże krewetki, masło, czosnek, pietruszka, pomidorki koktajlowe, pieprz, bagietka pszenna
  • 64Capesante in salsa di limone
    Przegrzebki, szalotka, cytryna, tabasco, oliwa, pieprz, sól, bagietka pszenna
  • 66Tagliere di formaggi italiani
    Wybór serów włoskich: Provolone Piccante DOP, Asiago DOP, Gorgonzola DOP, Pecorino Primosale Tartufo, Formaggio di capra arrotolato, marmolada z pomarańczy sycylijskich, orzechy włoskie, winogrona
  • 76Tagliere di formaggi e salumi italiani
    Wybór serów włoskich: Provolone Piccante DOP, Asiago DOP, Pecorino Primosale Tartufo, Wybór wędlin włoskich: Prosciutto di Parma DOP, Bresaola di Magatello IGT, Salame Napoli DOP, Salame Spianata Calabrese DOP, marmolada z pomarańczy sycylijskich, orzechy włoskie, winogrona

Bruschette

  • 20Bruschetta con Mozzarella fior di latte, pomodorini e basilico
    Bruschetta z serem Mozzarella fior di latte, pomidorkami koktajlowymi i bazylią
  • 22Bruschetta con Provolone dolce DOP, funghi di bosco e prezzemolo
    Bruschetta z serem Provolone dolce DOP, grzybami leśnymi i pietruszką
  • 24Bruschetta con Gorgonzola DOP piccante, pere, noci e miele
    Bruschetta z pikantną Gorgonzolą DOP, gruszkami, orzechami włoskimi i miodem
  • 25Bruschetta con Pecorino romano, fichi e pistacchi
    Bruschetta z serem Pecorino romano, figami i pistacjami
  • 26Bruschetta con ricotta, alici, rucola, mandorle tostate e scorza di limone
    Bruschetta z ricottą, anchois, rukolą, prażonymi migdałami i skórką z cytryny
  • 28Bruschetta con Taleggio e salsa tartufata
    Bruschetta z serem Taleggio i pastą grzybowo-truflową

Zuppe / Zupy

  • 20Pappa al pomodoro
    Pomidory, papryczka peperoncino, czosnek, bazylia, oliwa, pieprz, bagietka pszenna
  • 26Zuppa di funghi alla toscana
    Borowiki włoskie, podgrzybki, bulion warzywny, seler naciowy, czosnek, cebula, serek mascarpone, skórka z cytryny, tymianek, grzanki pszenne, oliwa, pieprz

Pasta / Makarony i kluseczki

  • 34Tortellaci con spinaci e ricotta
    Trzy duże pierogi nadziewane szpinakiem i ricottą, oliwa, Parmigiano Reggiano DOP
  • 42Tagliatelle al ragù alla bolognese
    Tagliatelle, mięso wołowe, boczek, sos pomidorowy, marchew, czerwone wino, Parmigiano Reggiano DOP, zioła, przyprawy
  • 49Linguine ai frutti di mare
    Linguine, kalmary, ośmiornica, omułki, krewetki, czosnek, pietruszka, pomidorki koktajlowe
  • 62Gnocchi di patate con scaglie di tartufo nero
    Gnocchi ziemniaczane, ricotta, śmietana kremowa, płatki czarnej trufli, oliwa truflowa

Risotto

  • 46Risotto con cavolfiore e codette di acciughe
    Ryż arborio, białe wino, bulion, masło, parmezan, kalafior, posypka z pieczonego chleba, peperoncino i anchois
  • 52Risotto ai funghi porcini
    Ryż arborio, białe wino, bulion, masło, parmezan, włoski borowik szlachetny, czosnek, pietruszka, pieprz

Dolci / Desery

  • 20Cantuccini alla mandorla e espresso ghiacciato
    Cantuccini z migdałami i mrożonym espresso
  • 22Cannoli siciliani ripieni di ricotta e pistacchi
    Sycylijskie cannoli nadziewane ricottą z pistacjami

Dołącz do mangiami!

Zapisz się do naszego newslettera i odbierz 10% zniżki na pierwsze zamówienie.